Intrebari Frecvente Pentru Reparatii Calculator

CAT COSTA DIAGNOSTICAREA PROBLEMEI?
In cazul in care identificarea problemei calculatorului se realizeaza prin telefon/remote aceasta operatiune este gratuita.

CAT DUREAZA REPARAREA UNUI CALCULATOR?
Daca problema imbraca forma unui virus repararea poate sa dureze pana la 6-7 ore in cel mai pesimist scenariu.
In cazul unei probleme hardware in care este defecta o piesa fizica repararea/inlocuirea acesteia poate dura pana la 4 zile.
Pentru majoritatea cazurilor remedierea problemei nu dureaza mai mult de 3 ore.

CALCULATORUL MEU NU MAI PORNESTE, SE POATE REPARA?
Aceasta situatie este una destul de comuna. Reparatie poate sa fie una foarte simpla precum schimbarea unui cablu de alimentare sau configurarea corecta a unei componente. Totusi in cazuri mai extreme poate presupune inlocuirea unei piese a calculatorului precum Hard Disk-ul caz in care va necesita un timp de solutionare mai mare.

SE POATE REPARA UN ECRAN SPART?
Da! Chiar daca sistemul este un laptop aceasta problema se poate repara dar din pacate nu se poate realiza pe loc, termenul maxim este de o saptamana.

OFERITI ASISTENTA PENTRU CONFIGURAREA UNUI ROUTER?
Da, aceasta operatiune nu este una complicata si se rezolva intr-un timp scurt. Mai multe detalii aici.

CALCULATOR VIRUSAT?
Eliminarea virusilor sau devirusarea dureaza in medie aproximativ 2 ore. In cazuri mai extreme poate sa fie necesara chiar reinstalarea sistemului de operare in cazul in care efectele virusilor sunt foarte severe.

CALCULATORUL MEU MERGE FOARTE INCET.
Exista o multitudine de motive care pot conduce la aceasta problema precum drivere gresite, hard disk defect, virusi, sau sistem prea incarcat. Pentru a preintampina aceasta situatie se recomanda revizii periodice ale calculatorului din gama mentenanta.

CALCULATORUL MEU SE INCALZESTE SI INCHIDE BRUSC.
In acest caz motivul care cauzeaza acest efect este un program care nu ruleaza corespunzator sau P.C.-ul dvs necesita o curatare de sistem.

LAPTOP-URILE SE POT REPARA?
Da! Insa trebuie mentionat ca datorita dimensiunilor reduse ale sistemelor de tip laptop/netbook rezolvarea problemelor de tip hardware este mai dificila implicand un grad de atentie si specializare ridicat.

PC-UL MEU E PLIN DE PROGRAME CIUDATE SI MERGE GREU, SE BLOCHEAZA.
In acest caz se impune dezinfectarea, eliminarea proceselor inutile si optimizarea sistemului. Aceasta interventie este una comuna, se poate rezolva la domiciliul clientului in aproximativ 1-2 ore.

DUPA PORNIREA CALCULATORULUI MONITORUL RAMANE NEGRU.
Daca cablurile si conexiunile aferente nu prezinta probleme cauza poate imbraca forma defectarii placii video sau a chip-ului grafic. In orice situatie aceasta problema se poate remedia pe loc sau in termen de 3 zile.

CALCULATORUL SCOATE UN SUNET CIUDAT SI NU PORNESTE.
Aceasta problema este adesea rezultatul configurarii gresite a sistemului, una din componentele vitale nu este conectata corect sau este defecta.

NU MA POT CONECTA LA INTERNET.
Aceasta reparatie incepe prin verificarea cablurilor si mufelor aferente. O alta cauza posibila este driverul placii de retea configurat gresit sau chiar inexistent si se poate rezolva intr-un timp foarte scurt.

CALCULATORUL MEU SE RESTARTEAZA SINGUR.
Principala cauza in aceasta speta este supraincalzirea sistemului. Calculatorul tau poate necesita o curatare de praf sau eliminarea unui virus sau software care supraincarca sistemul de operare.

Reparatii Calculator astazi, in Cluj, chiar la tine acasa.